O nama


Pišite nam

Jednom prilikom je jedan američki lekar upitao Viktora Frankla na bečkoj klinici koju psihoterapijsku školu zastupa, na šta je ovaj jednostavno odgovorio: „Zastupam svoju školu – logoterapiju.“

Tako i mi ovde, dragi čitaoče, zastupamo svoje viđenje stvari, koje smo sticali decenijama kroz iskustvo kako lično, tako i u radu sa ljudima, kroz znanja koja smo usvajali i otvoreni smo na usvajanje novih, jer je znanje neiscrpni okean, a ono što mi znamo samo kap.

Cilj otvaranja ovog bloga nije samo da mi delimo naše sa vama, već i da vi učestvujete u izgradnji, bogaćenju, svojim idejama, materijalima, pitanjima, opaskama. Marsha Linehan, tvorac DBT (dijalektičko bihejvioralna terapija) pravca kaže: „U univerzumu je sve povezano! Ne postoji izolacija. To je samo varka, laž!“ Stoga se trudimo, obuhvatiti što više perspektiva, upitati što više različitih stručnjaka, kako bismo imali što kompletniju sliku.

Holistički pristup stvarnosti je onaj koji zastupamo. Ne može se samo srce lečiti, ne uzimajući u obzir krvnu sliku, bubrežne funkcije, saturaciju pluća i još mnogo toga. Isto tako, ljudska psiha je nešto nerazdvojivo od njegovog celog bića, ali i okoline u kojoj obitava, kako one mikro (porodice, partneri, prijatelji, radno okruženje), tako i ono makro (društveni sistem, kultura, planeta Zemlja).

Pozivamo vas, da nam se pridružite na ovom putovanju, na kojem ćemo bolje upoznati sebe i druge, kroz bogaćenje repertoara ponašanja i veština komunikacije, ali i kroz dublje analize sebe i svojih motiva, vrednosnih sistema, stavova, navika. Ono što garantujemo je da vas nećemo ostaviti na početnoj stanici! Razvoj je neminovan i neizbežan. Vi birate put, mi samo pomažemo u trasiranju.

Neko je jednom rekao: Psihoterapija je kao planinarenje. Terapeut vam služi kao šerpas, obezbeđuje vam svu opremu. Ali na planinu se sami morate popeti! - to je ono što smo spremni i mi vama ponuditi!